2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bakanlık Genel Hedefi ''Sosyal Beceriler'' Olarak Belirlendi

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bakanlık Genel Hedefi ''Sosyal Beceriler'' Olarak Belirlendi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel olmak üzere birer hedef; rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla iki özel hedef belirlenecektir.

17.09.2024 201

Genel Hedef Sosyal Beceriler

Genel hedefler öğrencilerin yaş ve gelişim dönemlerine özgü genel ihtiyaçları ve ülke genelinde etkileri olan olay/durumlar ışığında belirlenmekte olup Bakanlığımız 2024-2025 eğitim öğretim yılı genel hedefi “Sosyal Beceriler” olarak belirlenmiştir.

Bu doğrultuda ülkemiz genelinde tüm rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından "Sosyal Beceriler" konusunda çalışmalar yürütülecektir.

Sosyal Duygusal Beceriler

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından; öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sorumlu karar verme, iş birliği yapma, etkili öğrenme, toplumsal yaşam, duygu düzenleme, öz farkındalık, öz yönetim, ilişki becerileri gibi beceri alanlarında yeterli olabilmelerini desteklemek amacıyla öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programları hazırlanmıştır.

Sosyal Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan tüm öğrenci ve velilerine farkındalık kazandırmak amacıyla;

-sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen farkındalık programları,

-grup çalışmalarının yapılacağı öğrencilere ve velilere yönelik psikoeğitim programları ve

-bireysel çalışmaların yapılacağı sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen bireysel müdahale programları hazırlanmıştır.

Yararlanılabilecek Dökümanlar

2024-2025  eğitim  öğretim  yılı  genel  hedefi olan "Sosyal Beceriler" ile ilgili çalışmalarda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz web sitesinde yer alan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenci ve velileri ile öğretmenlere yönelik hazırlanan dokümanlardan yararlanılabilecektir.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan; sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen afiş, broşür ve sunum içerikleri aşağıda sunulmuştur. Ayrıca okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik oyun içerikleri ve hikâye kitapları hazırlanmıştır.

Okul/kurum web siteleri, kurul-toplantılar, okul panoları, SMS vb. duyurular aracılığı ile eğitim kurumlarında  yürütülen  hedef  çalışmaları  hakkında  öğrenci,  veli  ve  öğretmenlerin  bilgi  edinmeleri sağlanacaktır.

 

Genel Hedef Sosyal Beceriler ile ilgili Bakanlık tarafından farklı kademelere yönelik hazırlanan tüm dökümanlara ulaşmak için TIKLAYINIZ.

17-09-202417-09-202417-09-202417-09-202417-09-202417-09-202417-09-2024

 

Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/sosyalduygusalbeceriler/icerik/2677