MEB Tarafından Özel Gereksinimli Öğrencilerimiz İçin ''Öykü Temelli Müdahale Seti'' Hazırlandı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından özellikle otizm spektrum bozukluğu ve zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimiz için "Öykü Temelli Müdahale Seti" hazırlandı.

12.04.2023 106

Öykü Temelli Müdahale Seti'nin içerisinde 10 adet "Güç Kartı" ve 10 adet "Sosyal Öykü" olmak üzere iki kategoride toplam yirmi öykü bulunmakta. Öykülerde birden fazla davranışın öğretimi ve çeşitli problem davranışların önlenmesine yönelik kurgular yer almakta. Sosyal öykü ve güç kartlarının kullanımına yönelik detaylı bir öğretmen kılavuzu olan bu setin,  Genel Müdürlüğümüzün aşağıda yer alan linklerde örnek öğretim oturumları bulunmaktadır. Öğretmen kılavuzunun ilgili bölümlerindeki karekodu okutarak da bu oturumlara erişim sağlanabilmektedir.

Haber detayına ve Öykü Temelli Müdahale Setinin tüm materyallerine ulşamak için tıklayınız.

Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/oykutemellimudahalesetiogretmenveogrencilerimizlebulusuyor/icerik/2334