MEB Tarafından Hazırlanan Psikolojik Sağlamlık Dökümanları, Afiş, Hikaye ve Bilgilendirme Broşürleri

Bakanlığımızın rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri hedefleri ülke genelinde etkileri olan olay/durumlar ve öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine göre ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmektedir.

2023-2024 eğitim öğretim yılı genel hedefi, doğrudan ya da dolaylı olarak tüm illerimizi etkileyen Kahramanmaraş depremi nedeniyle  "Psikolojik Sağlamlık" olarak belirlenmiştir.

19.02.2024 155

Öğrencilerimizin yaşamdaki zorluklar karşısında duygusal açıdan dayanıklı olmalarını sağlamak amacıyla ülke genelinde tüm rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından "psikolojik sağlamlık" konusunda çalışmalar yürütülmektedir.

Bu doğrultuda ilçemiz okullarında görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile kurumumuz tarafından psikolojik sağlamlık konusunda öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Yapılan çalışmaları destekleyici nitelikte olan ve bakanlığımız tarafından; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenci ve velileri ile öğretmenlere yönelik hazırlanan dokümanlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

OKUL ÖNCESİ

Psikolojik Sağlamlık Okul Öncesi Afişi için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Okul Öncesi Aileler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Okul Öncesi Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık Okul Öncesi Ebeveyn Sunumu için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık Okul Öncesi Öğretmen Sunumu için tıklayınız.

İLKOKUL

Psikolojik Sağlamlık İlkokul Afişi için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık İlkokul Aileler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık İlkokul Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık İlkokul Ebeveyn Sunumu için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık İlkokul Öğretmen Sunumu için tıklayınız.

ORTAOKUL

Psikolojik Sağlamlık Ortaokul Afişi için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Ortaokul Aileler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Ortaokul Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık Ortaokul Ebeveyn Sunumu için tıklayınız.

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık Ortaokul Öğretmen Sunumu için tıklayınız.

LİSE

Psikolojik Sağlamlık Lise Afişi için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Lise Aileler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Psikolojik Sağlamlık Lise Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Gençlerde Psikolojik Sağlamlık Lise Ebeveyn Sunumu için tıklayınız.

Gençlerde Psikolojik Sağlamlık Lise Öğretmen Sunumu için tıklayınız.

PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞI ARTIRACAK HİKAYELER

1-Ağlayan Bebek, Bambus Arıları ve Süper Güçlerim

2-Beyaz Duvar

3-Çekirdekten Ağaç, Ağaçtan Çekirdek

4-Çelebinin Bisikleti

5-Galaksiler Arası Yardım Çağrısı

6-İgi ve Yansıma Ormanı

7-Işıltını Keşfet

8-Kalem Kutusu Kardeşliği

9-Renkli Mantar Ormanı

10-Sarı Kuyruk

11-Siyah Kule

12-Yel Değirmeni ve Rüzgar Gülleri

TRAVMATİK YAŞAM OLAYLARI SONRASI AİLEDE/OKULDA PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK

Travmatik Yaşam Olayları Sonrası Ailede Psikolojik Sağlamlık "Aileler İçin Bilgilendirme Rehberi"ne ulaşmak için tıklayınız.

Travmatik Yaşam Olayları Sonrası Okulda Psikolojik Sağlamlık "Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberi"ne ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/psikososyalbilgilendirmerehberi/icerik/1314