İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yerel Hedef İçerikleri Yayınlandı

14.08.2020 tarihli ve 31213 sayılı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yerel hedef “Sınır Koyma” olarak belirlenmiştir.

11.09.2023 1301

Belirlenen yerel hedeflerin eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak sunulabilmesi amacıyla eğitim içeriklerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Belirlenen “Sınır Koyma” yerel hedefi doğrultusunda eğitim içeriklerinin hazırlanması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapmakta olan yeterli sayıda rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katıldığı bir komisyon oluşturulmuştur. Komisyon tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için 5 faaliyet türünde, veliler için 2 faaliyet türünde, öğretmenler için ise 1 faaliyet türünde eğitim içeriği hazırlanmıştır.

Hazırlanan içerikler aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir.

Okul Öncesi

İlkokul

Ortaokul

Lise

1-Masal Okuma

1-Hikâye Okuma

1-Afiş

2-Sınıf İçi Etkinlik

2-Seminer

Veli

1-Seminer

2-Broşür

Öğretmen

1-Seminer

İlgili komisyon tarafından hazırlanan içerikler birleştirilerek bir bülten oluşturulmuştur. Oluşturulan bültene göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde psikolojik danışma ve rehberlik servislerinin kendi kademesindeki çalışmaları yürütmesi beklenmektedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı "Sınır Koyma" Rehberlik Etkinlikleri Bülteni için tıklayınız

Anaokulu ve İlkokul "Sınır Koyma" Rehberlik Etkinlikleri için tıklayınız.

Ortaokul "Sınır Koyma" Rehberlik Etkinlikleri için tıklayınız.

Lise"Sınır Koyma" Rehberlik Etkinlikleri için tıklayınız.

11-09-202311-09-202311-09-2023

Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/www/istanbulilmilliegitimmudurlugu20232024egitimogretimyiliyerelhedeficerikleri/icerik/5049