2024-Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Uygulama, Değerlendirme ve Sonuç Çizelgelerinin RAM'a Gönderilme Süreci

2024-Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Uygulama, Değerlendirme ve Sonuç Çizelgelerinin RAM'a Gönderilme Süreci

Bakanlığımız tarafından tüm kademelerdeki veli, öğretmen ve öğrencilere yönelik ayrı ayrı hazırlanan güncel Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Formları ve sonuç çizelgeleri orgm.meb.gov.tr adresindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri/Formlar ve Ölçme Araçları sekmesinde yayımlanmıştır.

 

Güncellenen RİBA formlarını, Formlar ve Ölçme Araçları sekmesinden ulaşabileceğiniz Kendini Anlatma Teknikleri sütunundan, sınıf ve okul sonuç çizelgelerini ise Çizelgeler sütunundan indirebilirsiniz.

Güncellenen anket ve çizelgelere ulaşmak için tıklayınız.

07.05.2024 250

İlgili adreste yayımlanan formlar dikkate alınarak, okullarda uygulanan anketler doğrultusunda belirlenen ihtiyaçların değerlendirilmesi ve ilçemize ait Bölge Sonuç Çizelgesinin oluşturulabilmesi için; hazırlanan Okul Sonuç Çizelgelerinin, bakanlık tarafından yayımlanan Excel formatı bozulmadan rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olan resmi ve özel okullarımız tarafından 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar sariyer34ram@gmail.com adresi üzerinden kurumumuza iletilmesi, aynı zamanda whatsapp gruplarımız üzerinden ve resmi yazı ile okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarına iletilen Google Formun doldurulması gerekmektedir.

 

Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Formlar Ve Çizelgeler

1- Okul Öncesi RİBA Formları ve Çizelgeleri için tıklayınız.

2- İlkokul RİBA Formları ve Çizelgeleri için tıklayınız.

3- Ortaokul RİBA Formları ve Çizelgeleri için tıklayınız.

4- Lise RİBA Formları ve Çizelgeleri için tıklayınız.


NOTLAR:   -Okul Sonuç çizelgelerinde yönerge kısmına ilgili okul için seçilen 2 özel hedef yazılmalı ve seçilen hedefler yazımızda iletilen Google Forma işlenmelidir.

              -Anket sonuçları değerlendirilirken Bakanlık tarafından ayrı ayrı hazırlanan ve yazımız ekinde sunulan Okul Sonuç Çizelgeleri kullanılmalı ve yayımlanan Excel Formatı bozulmadan sariyer34ram@gmail.com adresi üzerinden kurumumuza iletilmelidir. Sınıf Sonuç Çizelgelerinin RAM’a gönderilmesine gerek yoktur.

   -Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı olmayan okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri özel hedefi belirlenmediği için, bu okullarımızda Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) uygulanmayacaktır.