Sarıyer Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Vizyon: İlçemizdeki Rehberlik ve Özel Eğitim hizmetlerinin sürekli iyileştirme yoluyla en üst seviyeye ulaştırılabilmesi, bunun için gerekli işbirliğinin sağlanması, okulların rehberlik alanındaki istek ve ihtiyaçlarının karşılanması ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tespit edilerek uygun kuruma yerleştirilip gerekli önlemlerin alınması, ihtiyaç duyulan mesleki konularda gerekli eğitim faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi gibi alanlarda koordinasyonu sağlayan kaliteli bir kurum olmaktır.

Misyon: Hizmet verilen bölgelerdeki okul ve kurumların yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlemek, okullarda çıkan sorunları gerekli kurumlarla işbirliğine giderek çözüme kavuşturmak, merkezimiz tarafından yapılan taramalarla tespit edilen, okullar ve diğer kurumlar tarafından merkeze yönlendirilen özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tanılamasının yapılarak seviyelerine uygun eğitim-öğretim kurumlarına yerleştirilmesi, il bazında yürütülen özel eğitim ve rehberlik alanındaki projelerin bölgemizde uygulanması, merkez personelinin mesleki alanda seminer ve hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılarak sürekli kendini geliştirme gibi faaliyetler yürütülmektedir.

Başarılar:

Saatler: