Sınıf ve Okul Risk Haritaları Uygulama Aşamaları

Sınıf ve Okul Risk Haritaları Uygulama Aşamaları

14.08.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yönetmeliği doğrultusunda, sınıf rehber öğretmenleri tarafından doldurulan sınıf risk haritaları neticesinde, okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ve okul idareleri tarafından hazırlanan okul risk haritalarının her yıl kasım ayı içerisinde rehberlik ve araştırma merkezine gönderilmesi gerekmektedir.

11.11.2022 393

Sınıf risk haritaları oluşturulurken öğretmen gözlemi, öğrenci tanıma ve bilgi formları, veli görüşmeleri, e-okul listeleri, yaşam pencerem anketi(ortaokul ve liseler için), danışmanlık ve eğitim tedbir kararı bulunan öğrenci listesi, özel eğitim gereksinimli öğrenci listesi ve öğrencinin düzeyine uygun bireyi tanıma tekniklerinden yararlanılabilir.

Uygulama aşamaları;

1. Kasım ayı içerisinde sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından sınıf risk haritası doldurulur.

2. Oluşturulan sınıf risk haritasının bir örneği okul rehberlik ve psikolojik danışma servisine iletilir. Psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarda ilgili form rehberlik hizmetlerini yürütmekle sorumlu müdür yardımcısına verilir.

3. Psikolojik danışman/rehber öğretmenin sınıf risk haritalarındaki verileri birleştirmesiyle okul risk haritası oluşturulur. Psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarda rehberlik hizmetlerini yürütmekle sorumlu müdür yardımcısı sınıf risk haritası formlarını okul risk haritası formuna işler.

           4. Oluşturulan okul risk haritası veri girişlerinin 30 Kasım 2022 tarihine kadar https://forms.gle/9h8En78UHxceV2fA9 linkinde yer alan forma yapılması gerekmektedir. 

 

 Sınıf Risk Haritası İçin Tıklayınız.

 

             Okul  Risk Haritası İçin Tıklayınız.

             Yaşam Pencerem Uygulama Formu İçin Tıklayınız.

             Öğenci Bilgi Formu İçin Tıklayınız.