Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Şeması Yayımlandı

Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Şeması Yayımlandı

Nisan 2019 yılında yürürlüğe giren 2739 sayılı "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Yönergesi" kapsamında, Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm eğitim kurumlarında doğal afet, terör, göç, intihar, ölüm - yas, cinsel istismar gibi travmatik ve zorlu olaylar karşısında psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri yürütülmektedir.

03.04.2024 100

Kriz öncesinde, anında ve sonrasındaki çalışmaların uygulanabilirliğini artırmak amacıyla var olan bilgi kaynaklarına özel bir planlama ihtiyacı duyulmuş olup; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Komisyon Üyeleri tarafından oluşturulan şema ekte sunulmuştur.

Şemada psikososyal koruma önleme ve krize müdahele hizmetlerine ilişkin belirtilen başlıkların üzerine tıklayarak ilgili dokümanlara ulaşabilirsiniz.

 

Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Şeması'nı görüntülemek ve şemadaki alt başlıklarda bulunan dosyalara erişmek için lütfen tıklayınız.

Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/www/psikososyalkorumaonlemevekrizemudahalesemasi/icerik/5278